ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Mutfağından (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575430)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:36 PM

Fransız Mutfağından
 


PEYNİRLİ SOĞAN ÇORBASI

Malzemeler :
. 2 çorba kaşığı soya yağı
. 1/2 kg. ince kıyılmış soğan
. 3 çorba kaşığı un
. 4 bardak et suyu
. 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
. 3-4 dilim ekmek
. Karabiber
. Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun.

Unu soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün.

Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.