ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gürze Tarifi =≫Azeri Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575429)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:36 PM

Gürze Tarifi =≫Azeri Mutfağı
 


Malzemeler
Bakımlıyız.Com - Gürze Tarifi =>azeri mutfağı
  • Kişi başına 200 g koyun eti
  • 80 g buğday unu
  • 25 g yağ
  • yumurta
  • 50 g yoğurt
  • 0.1 g tarçın
  • karabiber ve tuz
Yapılışı

Gürze için et soğan ile birlikte kıyma makinesinden geçirilir. üzerine karabiber. tuz koyup karıştırılır. Ve tavada kavrulur. Una tuz (bazen yumurta). su koyarak katı hamur yapılır. 1 mm kalınlığında yayılır ve çapı 5 cm olacak daireler kesilir. Hazır olan kıymadan dairelerin ortasına koyulur ve bir ucu açık kalacak şekilde kapatılır. Hazır olduktan sonra bulyonda pişirilir. Gürze bulyonun üzerine çıktığında pişmiştir. Sofraya verilirken bulyondan alınan gürzeler tabağa koyulur. üzerine yağ ve kıymanın geri kalan kısmı dökülür. Sonra üzerine tarçın atılır. ayrıca tabakta ise yoğurt koyulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.