ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Mutfağından (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575421)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:38 PM

Çin Mutfağından
 


ETLİ PIRASA ( 4 kişilik )

Malzemeler :

. 1/2 kg.kuzu kuşbaşı
. 1/2 kg. pırasa
. 4 çorba kaşığı soya sosu
. 3 çorba kaşığı sek şarap
. 2 çorba kaşığı sıvıyağ
. 1 çorba kaşığı şeker
. 2 diş dövülmüş sarımsak
. Tuz

Hazırlanışı :

Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuşbaşı eti tavaya atarak renk değiştirinceye kadar karıştırarak pişirin.

Kuşbaşı doğradığınız pırasaları da ilave edip 3 dakika kavurun.

Geri kalan malzemeyi ekleyip 3 dakika daha kavurun.Ve servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.