![]() |
Tavuk But Sarması Tarifi
MALZEMELER 4 adet tavuk budu 1 çorba kasığı hardal 3 adet mantar 1 adet havuç 4 dilim kasar peyniri 1 cay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın. Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavukları içine atıp çevirerek kızartın. Daha sonra tencereye alın. tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün. Suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.