![]() |
Milföylü Kuzu Pirzola Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Gerekli malzemeler: 8 kuzu pirzola Kekik pulbiber 8 yaprak milföy 1 iri yada 2 küçük patates Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar Kırmızı toz biber Karabiber 1 yumurta sarısı Gerekli aletler: Merdane yada oklava Yumurta fırçası Yapılışı: Patatesler soyulur. İrice doğranır. Düdüklü tencerede 15 dk haşlanır.o haşlanırken :Teflon tavaya yağ konur ve pirzolalar kekik ve pulbiberle kızartılır. Kızartırken dikkat edilecek nokta orta büyüklükteki ocakta altı tam açık olması. Kızaran etler bi tabağa konur. Patates piştikten sonra derin olmayan geniş bir kaba alınır. 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber ve karabiber konur. Çatalla ezilir. Daha sıcakken kaşar konur.karıştırılır. böylelikle iç hazır. Fırını 220 dereceye getirip dışı yapmaya başlarız. Merdane ile milföylere dikdörtgen şekil verilir. Yani sadece tek yönde açılır. İçine önce patatesli harçüzerine pirzola konur. Yanlardan kapatılır.şekildeki gibi. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye konur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenirse susam da güzel olur. Fırında üzeri kızarana kadarpişer.Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.