![]() |
Şeftali Kebabı Tarifi-Şeftali Kebabı Yapılışı
Şeftali Kebabı Tarifi-Şeftali Kebabı Yapılışı Tarihi Bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmişMusterileri cok begenmis ve adını sormusAli Usta kendi icat ettigi bir sey oldugu icin ismini de kendi bulmusŞEF ALİ KEBABI demis Fakat seneler gectikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş Malzemeler Yarım kilo dana kıyma 250 gr koyun gömlek Yaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuz biraz karabiber Hazırlanışı Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayınMaydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyınDana kıymaya ilave ettiğin soğan maydonoz tuz ve karabiberle iyice yoğurunDaha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırınKöfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirinIzgarada pişireceğiniz şeftali kebabı Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.