![]() |
Güveçte Kuzu But Tarifi
Güveçte Kuzu But Tarifi Güveçte Kuzu But Nasıl yapılır Güveçte Kuzu But yapılışı Kuzu bur tarifi güveçte http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg malzemeler : * yarim kuzu but * 4 patates * 3 sogan * 5 domates * 7 yesil biber * 1 bas sarimsak * tuz * tane karabiber * siviyag Hazırlanışı : kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin. bu parçalari üzerine su ilave ederek haslayin. daha sonra güvecin altina irice dogranmis kuru soganlarisarimsaklari yerlestirin.Üzerine yari kivamda pismis etleri de yerlestirin. Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmis patatesleri de ekleyin. en son üzerine yine irice kesilmis domatesleri ve biberleri yerlestirin. tuzunu karabiberini ve biraz da siviyag ekleyin.Üzerini önce yagli kagit ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatip 180 derecelik firinda en az 1 saat pismeye birakin. tamamen kendi suyu ile pisecegi için nefis bir güveç olacaktir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.