![]() |
Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım)
. karabiber. yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir[/list] Sos için:
Önce hamur yoğurulup hazır hale getirilir.Kabarması için bekletilir. Hamur kabarırken köfte hazırlanır. Bütün köftelik malzeme kaba koyup. soğan. sarımsak içine doğranır. malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurulur. Köftelik harc dörde bölünür. elle herbirine uzun silindir şekli verilir. Tepsiye koyup kenara bekletilir. Mayalanan hamurumu dörde bölüp. oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde. yarım santim kalınlığında açılır. Üstüne tel peynirini serilip. köfte koyup rulo şeklinde sarılır. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizilir. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp. hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmış 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alıp. patates kızartması. domates ve biberle süslenir. Ocakta kızdırılan salça. pul biber ve yağı üzerine gezdirilir. Sıcak sıcak servis yapılır Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.