ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gosteberg Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575091)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:32 PM

Gosteberg Buğulama Tarifi
 


Gosteberg Buğulama Tarifi

Gosteberg Buğulama Tarifi Resimli
Resimli Gosteberg Buğulama Tarifi
Gosteberg Buğulama Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgMalzemeler:
Genç kuzu veya oğlak eti

Tereyağı

Salça

Gosteberg adı verilen dağ otu

Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir. Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır. Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.