Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 11:35 PM |
Arpacık Soğanlı Külbastı Tarifi - Arpacık Soğanlı Külbastı Yapılışı
Arpacık Soğanlı Külbastı Tarifi - Arpacık Soğanlı Külbastı Yapılışı - Arpacık Soğanlı Külbastı Nasıl Yapılır?
İçindekiler:
- 500 gr külbastılık et
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 arpacık soğan. soyulmuş
- 2 orta boy domates
- 2 sivri biber
- Tuz. kekik. karabiber. pul biber
Hazırlanışı:
- Etleri tuz. kekik. karabiber ve pul biberle harmanlayın.
- 2 yemek kaşığı yağı tavada kızdırın. Harmanladığınız etleri tavada arada çevirerek pişirin. Pişen etleri bir kaba alın.
- Tavaya. kalan 2 kaşık yağı ekleyin. Arpacık soğanları tavada hafifçe pembeleştirin.
- Biberleri ekleyip 5 dakika daha karıştırın. Domatesleri ilave edip bir süre daha pişirin.
- Pişince etleri tavaya ekleyip kapağı kapalı halde birkaç dakika bekletin.
- Tabağa alıp pilavla servis yapın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|