![]() |
Kaynana Fikralari
Temel bir gün kahveye girmiş. Üstü başı yırtıkmış. Ne oldu diye sormuşlar. Temel : "Kaynanamı gömdük." Kahvedekiler: "İyi de bu halin ne?" "Biraz direndi de." Adamın birinin evinde yangın çıkmış. Komşuları yardıma koşmayıp olayı seyretmeye başlayınca iş başa düşmüş.. İlk önce oğlunu yangının içerisinden çıkarıp dışarıda beklemesini söylemiş. Dalmış tekrar duman ve ateşin içerisine. kızını çıkartmış dışarıya. Sonra karısını.sonra köpeği ve kedisini. Daha sonra dışarı hiçbir şey getirmeden 3 kere daha içeri girmiş çıkmış. Onu seyreden komşularından biri sormuş: "Niçin yanan eve girip çıkıyorsun dışarı hiçbir şey getirmiyorsun?" diye. - "Kayınvalidem içeride!" demiş adam; "arada bir girip çeviriyorum!" Dağ başında bir kulübede yaşayan 2 tane adam ve her gün yamaçtan tarlalarına ekine giden gelin-kaynana varmış.. Bu iki adam gelinle kaynanayı gözlerine kestirmişler.. Bunlari alip kaldıralım diye düşünmeye başlamışlar.. Bir gün gelinle kaynana tarlaya giderken ortalığı yıkan bir ağlama duymuşlar. dinlemişler ki kulübeden geliyor.. Çıkalım bi bakalimdemişler.. Gidip kapıyı çalmışlar adamlardan biri açmış. Kaynana hayırdır demiş ne oldu ? Adam demiş ki cenazemiz var... Buyrun içeri... Gelin kaynana içeri girmisler... Giriş o giriş...!!!! Adamlar işlerini halletmişler.. Neyse.. Gelin kaynana evden çikmışlar.. Gelin sormuş: -Ana be naapcaz şimdi ? Kaynana cevap vermiş -Valla gelin seni bilmem ama ben yedisine de gelicem kırkına da. Bir kaynana varmış.onunda 2 damadı varmış.kaynana oğullarını denemek istemiş. 1.damadı ile deniz kıyısında yürürken kendini denize atmış.damadı hemen onu kurtarmış. sabah kapısının önünde son model araba duruyormuş üstünde beni kurtardığın için teşekkürler kaynanan yazıyomuş 2.damadı ile çıktığında damadı onu kurtaramamış ve kaynana boğulup ölmüş oda sabah kapısının önünde son model araba görmüş üstünde beni kaynanandan kurtardığın için saol kayınbaban yazıyormuş |