![]() |
Temel Ve Savaş
Alo! Ben. Temel olarak size savaş acayrum haberunuz olsun!" Obama. gülerek yanıtlar: "Hehehe kaç kişilik bir ordun var ki?" Temel düşünür: "Hmmm...kayinpirader Idrus. halaogli Tursun. kaavedeki arkadaşlar..." ve yanit verir: "9 kisidur daa!" Obama içinden kıs kıs güler ve ciddi olmaya çalışarak: "Temel bey. sizin 9 kişilik ordunuza karşılık Amerikan ordusu tam 2 milyon askerden oluşmaktadır!" der. "Hmmm..." der Temel: "Sizu pir süre sonra arayacağum." Aradan birkaç gün geçer ve Temel. Obama'yı yeniden arar: "Başkan. savaş ilanimuz geçerlidur. Bir miktar ekipman hazirladuk size karşi!" Obama. ilgiyle sorar: "Neymiş bunlar?" "Hacan. bizim Tursun'un tiraktörü. benim cakaralmaz tüfek bi de kavedeki arkadaslardan birinin bicerdöveri.. Obama güler: "İyi ama benim tam 150 bin tankım. 30 bin uçağım ve 10 bin askeri gemim var! Haaa. ayrıca bu arada askerlerimizin sayısı da 3 milyon oldu!" Temel yeni gelişme karşısında biraz sıkılmıştır: "Tamam. bir müddet sonra sizu yeniden arayacağum." Birkaç hafta sonra Temel. Obama'yı yeniden arar: "Başkan. savas ilanumuzu ceri alayrum." Obama merakla sorar: "Neden?" Temel. moralsiz bicimde yanıtlar: "Cenevre anlasmasinu incelemisuzdur. 3 milyon savaş esirini barinduracak yerimiz yoktur!" Alıntı. |