![]() |
Köri Yemekleri
Tarçın. karanfil. karabiber. kakule ve defne yaprağından oluşan garam masala. köri yemeklerinin vazgeçilmezidir… Hint mutfağının temelini taze otlar ile lezzetlendirilmiş yemekler oluşturur. Yemekler adeta bir baharat cennetidir. Hint yemeğinin özü. kokulu baharatların doğru kullanımından geçer. Önemli olan yemeğin gerçek tadını bozmadan onu zenginleştirecek baharat karışımını kullanmaktır. Köri’den Hindistan cevizi sütüne. gül suyundan kurutulmuş meyvelere. naan ekmeğinden tandoori’li tariflere kadar Hint Mutfağında değişik lezzetler bulabilirsiniz. Uzakdoğu mutfağında köri aslında yavaş yavaş pişen sulu et ve sebze yemeği anlamına geliyor. Özellikle Hindistan mutfağında sık tüketiliyor. Köri yemeğinde vazgeçemeyeceğiniz baharatlar garam masala baharatlarıdır. Tarçın. karanfil. karabiber. kakule ve defne yaprağının birlikte kullanılmasına verilen isimdir. Körili yemekler. acı-tatlı ve ekşi tatlarla bezenmiş Hint mutfağı aynı. kültürü. ırk yapısı. coğrafyası ve iklimi gibi çok çeşitlilik gösterir. Her yeni göç dalgasıyla ülkeye yerleşen yeni mutfak alışkanlıkları. kültürün bir parçası olmuş. Hint Mutfağı bu nedenle alabildiğine zenginleşmiştir. Tüm soğan bazlı ve hafif kahverengi haline getirilmiş köri yemeklerinde kullanılan malzemeler ise kişniş tohumu. nane ve kimyondur. Son olarak ekleyeceğiniz baharat ise kırmızı toz biber ve zerdeçaldır. Köri yemekleri genelde kuzu. tavuk ve dana eti kullanılarak yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.