![]() |
Super Lezzet Makaron
Dövülmüş badem . şeker ve yumurta akı ile hazırlanan. genellikle . kahve . çikolata.çilek. fındık. antep fıstığı. vanilya vb. ile koku verilen hamurdan yapılan. dışı gevrek içi yumuşak. küçük yuvarlak pasta. İlk tarifin Rönesans dönemi Venedik’inden geldiği . 1800′lerde Fransızlar tarafından günümüzdeki şekliyle yapıldığı söyleniyor. Malzemeler: 100 ml taze sıkılmış portakal suyu 100 gr krema 45 gr şeker 50 ml sıvı krema 12 gr mısır nişastası 65 gr beyaz kuvertür Hazırlanışı: Portakal suyunu yarı yarıya azalacak şekilde kaynatın. Kremayı başka bir kapta şeker ile kaynatın. Ayrı bir kapta sıvı kremayı mısır nişastası ile karıştırın. Bu karışımı kaynayan kremaya ekleyin. düşük ısıdaü kaynayana kadar karıştırın. Yoğunlaştığını gördüğünüzde bir dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam edin. En başta yarı yarıya çektirdiğiniz portakal suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin. portakal suyunu. ve son olarak ta kuvertür parçalarını karışıma ekleyin. Homojen bir karışım oluşunca yağı da ekleyin ve soğumaya bırakın. Elde edilen krema buzdolabında bir hafta muhafaza edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.