ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haşhaşlı Çörek(Resimli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574362)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:24 PM

Haşhaşlı Çörek(Resimli)
 


Haşhaşlı Çörek
http://2.bp.blogspot.com/_mFONDyeusG...5-2009+048.JPG


MALZEMELER

HAMUR iCiN


- 1 kg un
- 2 su bardagi süt (yetmezse su veya süt ilave edin. hamur cok civik olursa un ilave edin)
- 2 silme corba kasigi tuz


MAYALI KARISIM iCiN


- 1 yas maya
- 1 corba kasigi seker
- 1 cay bardagi süt


HASHAS KARISIMI iCiN


- 200 - 250 g ezilmis hashas (hazir satiliyor. bulamazsaniz hashasi teflon tavada kavurun ve robotta yagi cikana kadar cekin

- 1 tutam tuz
arzu ederseniz 4 corba kasigi tahin. bir cay bardagi ceviz kirigi
- 1 su bardagi sivi yag


ÜZERiNE


- 1 yumurta sarisi


YAPILISI


Bir kasenin icine bir cay bardak ilik sütü. bir yemek kasigi sekeri ve mayayi koyun. mayayi ezin ve bunlari karistirin. 5-10 dakika kabarmasini bekleyin.



Hashasi. sivi yagi. bir tutam tuzu (arzu ederseniz 4-5 yemek kasigi tahini ve bir cay bardagi ceviz kirigini) bir kasede karistirin.


Hamuru acacaginiz zemine sivi yag sürün ve hamuru dörde bölün. Ellerinizi yaglarsaniz hamur yapismayacaktir. Bu dört hamuru tek tek tabak büyüklügünde ellerinizle acin aralarina hashasli karisimdan sürün ve üst üste koyun. En üst kata hashas sürmeyin. Ellerinizle hamuru inceltin ve 40 - 50 cm eninde actirin. Bicakla 2 parmak genislikte seritler kesin ve bu seritleri kivirin ayni resimdeki gibi. Bütün bu kivrilmis seritleri yaglanmis tepsiye dizin ve arzu ettiginiz boyda kesin. Tepside 30 dakika kadar kabardiktan sonra üzerine bir yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.