![]() |
Haşhaşlı Çörek(Resimli)
Haşhaşlı Çörek http://2.bp.blogspot.com/_mFONDyeusG...5-2009+048.JPG MALZEMELER HAMUR iCiN - 1 kg un - 2 su bardagi süt (yetmezse su veya süt ilave edin. hamur cok civik olursa un ilave edin) - 2 silme corba kasigi tuz MAYALI KARISIM iCiN - 1 yas maya - 1 corba kasigi seker - 1 cay bardagi süt HASHAS KARISIMI iCiN - 200 - 250 g ezilmis hashas (hazir satiliyor. bulamazsaniz hashasi teflon tavada kavurun ve robotta yagi cikana kadar cekin - 1 tutam tuz arzu ederseniz 4 corba kasigi tahin. bir cay bardagi ceviz kirigi - 1 su bardagi sivi yag ÜZERiNE - 1 yumurta sarisi YAPILISI Bir kasenin icine bir cay bardak ilik sütü. bir yemek kasigi sekeri ve mayayi koyun. mayayi ezin ve bunlari karistirin. 5-10 dakika kabarmasini bekleyin. Hashasi. sivi yagi. bir tutam tuzu (arzu ederseniz 4-5 yemek kasigi tahini ve bir cay bardagi ceviz kirigini) bir kasede karistirin. Hamuru acacaginiz zemine sivi yag sürün ve hamuru dörde bölün. Ellerinizi yaglarsaniz hamur yapismayacaktir. Bu dört hamuru tek tek tabak büyüklügünde ellerinizle acin aralarina hashasli karisimdan sürün ve üst üste koyun. En üst kata hashas sürmeyin. Ellerinizle hamuru inceltin ve 40 - 50 cm eninde actirin. Bicakla 2 parmak genislikte seritler kesin ve bu seritleri kivirin ayni resimdeki gibi. Bütün bu kivrilmis seritleri yaglanmis tepsiye dizin ve arzu ettiginiz boyda kesin. Tepside 30 dakika kadar kabardiktan sonra üzerine bir yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.