ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Saçaklı Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574359)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:25 PM

Saçaklı Mantı
 


Saçak Mantı Nasıl Yapılır?-Saçak Mantı Tarifi-Saçak Mantı Yapılışı

2 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet tavuk göğsü(haşlanmış)
2 Çorba kaşığı margarin
6 Su bardağı su
1 Adet tavuk suyu tableti
2 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz.karabiber




Hazırlanışı
  • Geniş bir kaba aldığımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım.
  • Tuzunu ilave edelim.
  • Azar azar su ilave ederek. kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada önceden haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayıralım.
  • Hamurdan yumurta iriliğnde bezeler yapalım.
  • Bezeleri unlu bie zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım.
  • Arada bir ters yüz ederek 15 dakika kurumasını bekleyelim.
  • Yufkaları tek tek gevşekçe oklavaya saralım.
  • Oklavayı dikkatle çekip çıkaralım.
  • Yufkayı bir parmak eninde keselim.
  • Fırın tepsisini bir çorba kaşığı margarinle yağlayalım.
  • Şerit haline gelen parçaları tepsiye yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında şeritlerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Ara sıra tepsiyi fırından alıp. şeritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim.
  • Tavuk göğsünü haşladığımız tencereye 6 su bardağı su ilave edelim.
  • Birkaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
  • Pişen şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim.
  • Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp.şeritlerin üzerine serpelim.
  • Tekrar fırına sürelim.
  • 20 dakika pişirelim.
  • Tepsiyi fırından alalım.
  • Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarini gezdirip.servis yapalım.
Saçaklı Mantı yemek tarifleri


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.