![]() |
Saçaklı Poğaça Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 2 adet yumurta 1 su bardagi ilik süt 1 su bardagindna biraz az ilik su 1 kücük yas maya 1 su bardagi kadar sivi yag 1 yemek kasigi margarin 15 tatli kasigi tuz 1 tatli kasigi toz seker aldigi kadar un ic harci icin: Ev peynirikıyılmış maydonoz.istege baglı kornison tursu domatessalatalik... yapılışı: öncelikle ılık sütümüzü suyumuzu bir kaba aliyoruz yas mayayida koyup kasikla karstriyoruz.10-15 dakika bi kenarda bekletiyoruz ozaman kadar ic harcimizi hazirliyoruz.. ve beklettigimiz mayali suyu alip icine bütün malzemeleri ekleyip güzelce yumuska bir ele yapismicak hamur elde ediyoruz.elimizi en sonda sivi yaga batirip üstüne bastirirsak harika mayalniyor..ve üzrine poset gecirip kesinlikle sicak ortamda günesde de olabilir 30-40 dakika mayalandiriyoruz.. sonra elimizle yumurta büyüklügünde bezeler alip yuvarlayip hafif bastirin elinizle yassi sekilini alsin.yumurta sarisini sürüp catalla cizgiler yapbilriisniz susam cörek otu döküp. soguk firina koyuyoruz 10-15 dakika 125-150 arasi mayalandiriyoruz sicakta ve derecmizi yükseltip yani 200-225 arasi yapip üzeri iyice kizarna kadar pisiryoruz.. sonra soguyunca bickala tam kesmeden agzi acilcak sekilde kesip ic harcimizi koyuyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.