![]() |
Kalecik Karasi Sarabi
Servis Isısı17° Yemek TercihleriIzgara kuzu eti. kuzu tandır. kalkan tava. dana rosto. porcini mantarlı risotto. cheddar ve eski kaşar ile Üzüm CinsiKalecik Karası Üretici / İthalatçıKavaklıdere ÜretimYerli Şaraplar . kuru erik. kuru dut; tatlı baharatlar Tat:Zarif. aroma zenginliğine sahip. yapılı. dengeli ve damakta uzun Fıçı:12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılmıştır Yüzyıllardır Anadolu şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Kalecik Karası. Kavaklıdere Şarapları’nın araştırma ve geliştirmeleri ile kaybolmaktan kurtulmuş. zarif ve kendine özgü aromalarıyla Anadolu şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır. Kalecik yöresinde yer alan bağlar Kızılırmak nehrinin yaratmış olduğu ve Orta Anadolu’ dan daha yumuşak olan mikro klimadan faydalanırlar. Kalecik yöresinin en kaliteli bağlarında yetiştirilen Kalecik Karası üzümüne. Ankara Akyurt tesislerimizde karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır. Açık ve canlı kırmızı renkli Kalecik Karası. yoğun kırmızı meyve ve baharat aromalarıyla zengin bir aromaya karakterine sahiptir. Yumuşak tanenleri ile dengeli ve zarif olan bu şarabın bouquetsi uzun yıllar şişede iyi gelişim göstermektedir. Izgara kuzu eti. kuzu tandır. kalkan tava. dana rosto. porcini mantarlı risotto. cheddar ve eski kaşar ile iyi uyum sağlayan Prestige Kalecik Karası’nın 17°C’ de servis edilmesi tavsiye edilir. Ödüller: Decanter Prestige Narince 2004 2008 Commended Concours Mondıal De Bruxelles Prestige Narince 2004 2008 Gümüş Madalya Int. Wıne And Spırıts Competıtıon Prestige Narince 2004 2008 Bronz Madalya |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.