ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalecik Karasi Sarabi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574287)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:30 PM

Kalecik Karasi Sarabi
 


Servis Isısı17°
Yemek TercihleriIzgara kuzu eti. kuzu tandır. kalkan tava. dana rosto. porcini mantarlı risotto. cheddar ve eski kaşar ile
Üzüm CinsiKalecik Karası
Üretici / İthalatçıKavaklıdere
ÜretimYerli Şaraplar

. kuru erik. kuru dut; tatlı baharatlar
Tat:Zarif. aroma zenginliğine sahip. yapılı. dengeli ve damakta uzun
Fıçı:12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılmıştır
Yüzyıllardır Anadolu şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Kalecik Karası. Kavaklıdere Şarapları’nın araştırma ve geliştirmeleri ile kaybolmaktan kurtulmuş. zarif ve kendine özgü aromalarıyla Anadolu şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır. Kalecik yöresinde yer alan bağlar Kızılırmak nehrinin yaratmış olduğu ve Orta Anadolu’ dan daha yumuşak olan mikro klimadan faydalanırlar. Kalecik yöresinin en kaliteli bağlarında yetiştirilen Kalecik Karası üzümüne. Ankara Akyurt tesislerimizde karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır. Açık ve canlı kırmızı renkli Kalecik Karası. yoğun kırmızı meyve ve baharat aromalarıyla zengin bir aromaya karakterine sahiptir. Yumuşak tanenleri ile dengeli ve zarif olan bu şarabın bouquetsi uzun yıllar şişede iyi gelişim göstermektedir.
Izgara kuzu eti. kuzu tandır. kalkan tava. dana rosto. porcini mantarlı risotto. cheddar ve eski kaşar ile iyi uyum sağlayan Prestige Kalecik Karası’nın 17°C’ de servis edilmesi tavsiye edilir.
Ödüller:
Decanter
Prestige Narince 2004 2008 Commended
Concours Mondıal De Bruxelles
Prestige Narince 2004 2008 Gümüş Madalya
Int. Wıne And Spırıts Competıtıon
Prestige Narince 2004 2008 Bronz Madalya


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.