ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574196)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:42 PM

Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı
 


Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı

Gerekli Malzemeler;
1 kaşık margarin.
1 yumurta
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
200 gr ceviz içi
3 su bardağı kızartmak için yağ
1 çay kaşığı karabiber.
Tuz
Alabildiği kadar su

Yapılışı:
Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur. Kıyma piştiğinde. kıyılmış ceviz. karabiber ve tuzu eklenir. karıştırılır ve soğumaya bırakılır. 4 su bardağı un. margarin. bir yumurta. tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır. Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır. Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur. Hamurun ağzını kapatırken. içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir. Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır. Sıcak servis yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.