![]() |
Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı
Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı Gerekli Malzemeler; 1 kaşık margarin. 1 yumurta 1/2 kg kıyma 4 su bardağı un 200 gr ceviz içi 3 su bardağı kızartmak için yağ 1 çay kaşığı karabiber. Tuz Alabildiği kadar su Yapılışı: Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur. Kıyma piştiğinde. kıyılmış ceviz. karabiber ve tuzu eklenir. karıştırılır ve soğumaya bırakılır. 4 su bardağı un. margarin. bir yumurta. tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır. Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır. Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur. Hamurun ağzını kapatırken. içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir. Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır. Sıcak servis yapılır http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.