ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mantarlı Börek Tarifi(Resimli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574154)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:49 PM

Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:3 adet yufka
2-3 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)
Sos için:
1 adet yumurta
1 kâse yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Harcın Yapılışı:
1- Mantarları bol suda yıkayın. yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın.
2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın. içine yarım limon suyunu sıkın. doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın.
3- Haşladığınız mantarları süzün.
4- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın. orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin.
5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun.
Böreklerin Yapılışı:
1- Yoğurt. yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın. yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün. her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün.
2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın. Fırın tepsisini yağlayın.
3- Böreklerin tepsiye 2’şer cm aralıklarda dizin. Böreklerin üzerine kalan harçtan sürün ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.