![]() |
Buzluk Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
http://[img]/images/forumsinsimages/....jpg[/img] MALZEMELER: 4Adet yufka 125 gr margarin 2yumurta sarısı İÇ HARCI: 56 Adet patates 1 soğan maydonoz pulbiber.karabiber.tuz(isterseniz peynirli kaşarlı her türde hazırlayabilirsiniz. YAPILIŞI: Yufkamızı serip üzerine eritilmiş margarin ve yemek kaşığıyla su yayıyoruz yufkayı yarım ay şeklinde katlayıp ortasına harcı koyuyoruz.Sıkıca rulo yapıp verev verev kesiyoruz.Sonra dondurucuya koyup donduruyoruz .Kullanacağımız zaman donan börekleri çözülmeden suya daldırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyor üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede fırında pişiriyoruz. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.