ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574076)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:02 PM

Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi
 


Armutlu ve Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Armutlu ve Cevizli Kek
Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir.
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
  • yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak. ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
  • Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
  • Un. şeker. karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı. yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.
  • Fırında 60-70 dakika. batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.