Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 11:03 PM |
Kunta Kinte Tarifi
Kunta Kinte Nasıl Yapılır?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kunta Kinte:
Malzemeler: - yarım litreden biraz fazla süt
- 125gr tereyağı
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kekun. sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu. normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
- 1.5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:- Süt ile yağı. yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın. kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
- Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
- Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
- Soğuduktan sonra isteğe göre meyve. antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.