ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muzlu Köpük Pasta Tarifi (Resimli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574069)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:03 PM

Muzlu Köpük Pasta Tarifi (Resimli)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 12 adet kedidili bisküvisi
  • bisküvileri ıslatmak için süt
  • 1 paket muz jölesi
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 adet muz
kreması için;
  • 2yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı süt
Yapılışı
Bisküvileri borcamın içine yan yana dizin. Sütü bisküvilerin üzerine dökerek ıslatın.
Yumurta sarılarını ve tozşekeri derin bir tenecerede çırpma teli ile çırpın. Üzerine un. su ile ezilmiş nişastas. vanilya ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişmeye bırakıp ocaktan alın ve mikser ile birkaç dakika çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Soğunca dolaba koyup yarım saat kadar bekletin.
Bir taraftan jöleyi paketinin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın. Peşine de toz krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayın. Jöleyi koyulaşmasını beklemeden krem şanti ile birbirine katıp karıştırın ve de mikserle çırpın.
Bu arada muzları halka halka kesip. dolaptta beklettiğiniz tatlının üzerine dizin. En üstüne de krem şantili jöleli karışımın üzerine dökün. Merak etmeyin. karışım ilk başta sulu bir kıvamda oluyor ama sonra buzdolabında katılaşıyor.
Tatlıyı tekrar dolaba koyup servisten önce en 1 saat bekletip servis yapın

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.