![]() |
12 Yemek Kaşığı Keki Tarifi
12 Yemek Kaşığı Keki Tarifi - 12 Yemek Kaşığı Keki Nasıl Yapılır? Malzemeler 3 yumurta 12 yemek kaşığı margarin 12 yemek kaşığı şeker 12 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet elma 1 adet havuç 1 adet portakal kabuğu rendesi yarım bardak kıyılmış ceviz Hazırlanışı Yumurta ve şeker iyice çırpılıp krema haline getirilir. Portakal kabuğu ve margarinle bir daha çırpılıp margarinin dağılması sağlanır. Unvanilya kabartma tozu ve tarçın elenip eklenir. Sonra elma havuç rendesi ve ceviz eklenir.İsteyen sadece elma veya sadece havuçla da yapabilir.Ben tercihimi havuçtan yana kullandım. Yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derecede ağır ağır pişirilir. Not; ıslak kek tarzında olduğu için fırın soğumadan içinden çıkarmayın. Hem kalıba fazlaca yapışabiliyor hem de sönme yapıyor. ALINTIDIR.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.