ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ahududulu Fıstıklı Tart Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574033)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:09 PM

Ahududulu Fıstıklı Tart Tarifi
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/3 su bardağı mısır nişastası elenmiş
  • 1 1/2 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 3 1/2 çorba kaşığı tereyağı ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
*Vanilya özütü vanilinle aynı şey değildir. Eğer yoksa yerine altta sütü ısıtırken içine ortadan bölüp tohumlarını sıyırdığınız bir vanilya çubuğu da atabilirsiniz (daha sonradan bir kevgirden geçirip öyle kullanabilirsiniz sütü.)
Yapılışı[*]Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.[*]Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını şekeri ve mısır nişastasını çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır). Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin. Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın.[*]Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.[*]5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın. Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin.[*]Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz. Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun.[*]Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.



Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.