![]() |
Hellimli Ekmek Tarifi-Hellimli Ekmek Yapılışı
Hellimli Ekmek Tarifi-Hellimli Ekmek Yapılışı Malzemeler * 1 + 1/3 su bardağı ılık su * 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya * 3 su bardağı un * 2 + 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan * 250 gram hellimpeyniri * 3 yemek kaşığı nane Hazırlanışı 1. Soğan hellim peyniri ve nane dışındaki bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. 2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir. 3. Bu arada soğan yarım ay şeklinde doğranıp kavrulur. 4. Hellim peyniri küp küp doğranıp 10 dakika suda bekletilir. 5. Tuzu giderilen hellim peyniri kurulanır. 6. Kabaran hamura hazırlanan malzemeler ilave edilerek tekrar yoğurulur. 7. 25 dakika daha mayalanması için bırakılır. 8. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.