![]() |
Hindistan Cevizli Çikolatalı Toplar
Malzemeler *200 gram Hindistan cevizi *100 ml krema *70 gram şeker *70 gram tuzsuz tereyağı *200 gram sütlü çikolata Hazırlanışı Bir kapta şeker ve hindistan cevizini karıştırın. Krema ve tereyağını düşük ısıda karıştırın. Hindistancevizli karışım üzerine krema tereyağı karışımını dökün.İyice karıştırın. Elinizle küçük toplar yapın. Formu (yaklaşık 1 yk her biri). dağınık olmaması için toplara şeklini streç filmle verebilirsiniz.. Yağlı kağıt üzerine koyun. Üzeri streç filmle kapalı olsunen az 1 saat buzdolabında bekletin Sütlü çikolatayı benmari usulü ya da mikro dalga fırında eritin.. Sıcak erimiş çikolataya Hindistan cevizi toplarını tamamen batırın. Çikolataya bulanmış topları Yağlı kağıt üzerine koyun .Yaklaşık 30-60 dakika buzdolabında buzdolabında bekletin. Afiyet olsun. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.