ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sucuklu Ay Çöreği Tarifi-Sucuklu Ay Çöreği Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573903)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:31 PM

Sucuklu Ay Çöreği Tarifi-Sucuklu Ay Çöreği Yapılışı
 


Sucuklu Ay Çöreği Tarifi-Sucuklu Ay Çöreği Yapılışı

Malzemeler:
4 su b.un
1 p.kuru maya
1 haşlanmış patates
1 çay b.yoğurt
Yarım çay b.sıvıyağ
Aldığı kadar ılık su

Açmak için: tereyağı

İç harcı için:

yarım kangal sucuk
100 gr.kaşar peyniri
3 haşlanmış patates
2 biber
2 çorba k.domates püresi
Tuz karabiber

Üzeri için:

Yumurta sarısı
çörek otu

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine kuru mayayı ve tuzu alın. Harmanladıktan sonra ortasına yoğurt ve biraz su ekleyerek karıştırmaya başlayın. İçine rendelenmiş 1 patatesi ekleyerek alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.


Diğer tarafta iç harcı için haşlanmış 3 patatesi rendeleyin. Üzerine doğranmış sucuk biber tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırın. Bezeleri yumuşamış tereyağı yardımı ile elle açın. içine domates püresi sürerek iç harçtan koyun. Rulo yaparak ortası tombul kenarları daha ince bir şekil verin. Ay şekli vererek yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.