![]() |
İstikbal Marşı (Cem Yılmaz'dan)
İstiklal Marşı Cem Yılmaz versiyonu süper olmuş. " Türkiye'yi Güldüren Adam" ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın İstiklal Marşı'ndan esinlenerek yazdığı bir şiir . şu sıralarda elden ele dolaşıyor. Cem Yılmaz . bu şiirinde Türkiye'nin sorunlarını da ele alarak ülkemiz gerçekleri hakkında inanılmaz tespitler yapmış! Elime geçmiş olan bu şiiri izin verirseniz sizlerle paylaşmak isterim. İşte Cem Yılmaz'ın Türkiye'nin durumuna mizahi . ve bir o kadar da entelektüel bakış açısıyla yazmış olduğu şiir: İSTİKBAL MARŞI Bakma . dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak! Dönmeyip Amerika'da . arlanmaksızın yaşayacak!. O benim milletimin hırsızıdır . yurdu soyacak . Hortumladıkları benimdir . milletimindir ancak! Çalma . kurban olayım hepsini ey hırslı çakal! Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al! Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal . Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal! Ben ezelden beri aç yaşadım . aç yaşarım! Hangi hükümet beni kurtaracakmış .>şaşarım! Kurumuş musluk gibiyim . ne akar ne taşarım! Yırtsam da bir tarafımı . hiç görülmez başarım! Mali krizler . yoluna örmüşse çelikten bir duvar . Benim .ceğiz . .cağız diyen bir hükümetim var! Bağırsın korkma . nasıl işimize burnunu sokar? "Avrupa Birliği" denen tek dişi kalmış canavar! Arkadaş . Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın! İşe aldıracakların . olsun hep sana yakın! Gelecektir . cezanı vereceği günler Hakkın . Kim bilir belki yarın . belki yarından da yakın! Yaktığın yerleri "orman" diyerek geçme . tanı! Çalışanı işten at . doldur kadroya yatanı! Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı . Satılmadik o kaldı . durma satıver şu vatanı! Sermaye mutlu olsun . olsa da çevre feda! Semizletin Apo'yu . mezarında dönsün Şüheda! Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda! On bin Yıllık tarihe . yurdum ederken veda! Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli? Yediginiz herzelere başka ne demeli! Oyuverin altını iyice sallansın temeli . Yurdumun ki . sonunda vatandaş kükremeli! O zaman durur belki gözümden akan yaşım . O zaman doğrulur belim . yukarı kalkar başım . O zaman boşa gitmez yıllar süren uğraşım! HESABINI VERİP TE .GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM . Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular! Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular . Ebediyen . öyle yok hesapsız bir iktidar! Hakkıdır "garip yaş**ış vatandaş"ın da gülmek . Hakkıdır ezilmiş milletimin . aydınlık bir İstikbal! ALıntı. |