![]() |
Fırında Peynirli Makarna Tarifi
Fırında Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?-Fırında Peynirli Makrna Tarifi-Fırında Peynirli Makarna Yapılışı • 500 gr ince makarna • 2.5 bardak süt • 2 bardak su • 50 gr tereyağı • Tuz ve biber Salçası: • 1 kahve fincanı un • 1 soğan • Kaşar peyniri • 3 çorba kaşığı tereyağı 1- Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatılır. Makarnalar haşlanır. Süzüp soğuk suda bekletilir. 2- Diğer taraftan küçük bir kapta yağ ve rendelenmiş soğan kavurulur. Sonra bunlara un katılıp tekrar bir miktar daha kavurulur. 3- Buna 2 bardak su ilave edilip karabiberle birlikte düğün çorbası kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar pişirilir. Bundan sonra salçaya rendelenmiş kaşar ilave edilir. 4- İyice süzülmeye bırakılan makarnalar bir tencereye konarak üzerine eritilmiş tereyağı konup karıştırılır. Daha sonra yuvarlak tepsiye yerleştirilir. Üstüne salça dökülüp yayılır. 15 dakika fırınlanır. 5- Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp sıcak olarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.