![]() |
Yemekten Önce Basit Aperatifler
Hazırladığınız birbirinden lezetli yemekleri konuklarınıza sunmadan önce. onlarla farklı aperatifler hazırlayarak sürpriz yapabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Meyveli pastırmalı tost Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 80 gram hindi pastırması 8 dilim jambon 200 gram dilim tost ekmeği 1 adet mango 2 adet armut 1 adet limon 45 gram acı-tatlı biber sosu 8 dilim tost ekmeği Hazırlanışı: Limonu sıcak suyla yıkayın. ince rendeleyip suyunu sıkın. Acı-tatlı biber sosunu. limon suyu ve 15 gr. limon rendesi ile karıştırın. Hazırladığınız sosu iki ayrı tabağa koyun. Armutları yıkayın. ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartıp 1 cm. eninde elma gibi dilimleyin. Sosun yarısı ile karıştırın. Mangonun kabuğunu soyun. çekirdeğini çıkartın. 1/2 cm. kalınlığında dilimlere kesip. sosun diğer yarısı ile karıştırın. Tost ekmeklerini hafif kızartın. üzerlerine hazırladığınız limonlu sostan sürün. Ekmekleri fırın kağıdı serili fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin yarısına armut ve pastırmayı. diğer yarısına da. mango ve jambon koyup. üstlerine dilim tost peynirlerini yerleştirin. Ekmekleri sıcak fırın ızgarasında 3-4 dakika kızartıp. sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Peynirli baget dilimleri Hazırlama süresi 35 dakika 6 kişilik Malzemeler: 400 gram krem peynir 250 gram sarı kırmızı dolmalık biber 100 gram salatalık turşusu 15 gram tatlı toz biber 1 diş sarmısak 1/2 demet yeşil taze soğan 1 adet baget ekmeği tuz Hazırlanışı: Krem peyniri tatlı toz biberle karıştırın. Sarı ve kırmızı dolmalık biberleri dörde bölün. çekirdeklerini çıkartıp küçük küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı soyun. Sarmısak ve salatalık turşusunu çok küçük küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanı kıyın. Sarmısak. küp doğranmış dolmalık biberler. salatalık turşusu ve yeşil soğanı krem peynirle karıştırın. Tuz ve acı toz biberle tatlandırın. Baget ekmekleri kalın dilimler halinde kesin. Peynir karışımını sıkma torbasına koyup ekmeklerin üzerine sıkın. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Küçük turplarla servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.