ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573444)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:22 PM

Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
 


Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi

Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
Resimli Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi

Malzemeleri
4 Adet Tavuk Göğsü
1 Yarım Çay Kaşığı Kakule
1 Yarım Çay Kaşığı Nane
2 Kaşık Kişniş
1 Kaşık Susam
1 Su Bardağı Un
2 Kaşık Çiçek Yağı
3 Fincan Tavuk Suyu
1 Yarım Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yarım Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Hardal Çekirdeği


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı
Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım. içine ince doğradığımız soğanı. dövülmüş sarımsağı. hardal çekirdeğini ekleyip. soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar iyice karıştıralım. Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatalım. Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Kişnişotuyla karıştırarak saklayalım. Tavuk filetolarını önce una.sonra çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım. ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelim.Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.