ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Baş Etli Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573440)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:23 PM

Baş Etli Pilav Tarifi
 


Baş Etli Pilav Tarifi

Baş Etli Pilav Tarifi
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp. sıcak olarak bir kenarda saklayın.

Bir tencereye margarini koyup. eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip. sık sık arıştırarak. birkaç dakika. soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp. yine ara sıra karıştırarak. birkaç dakika daha. etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte. 10 dakika daha. etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp. bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika. ağır ateşte. pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp. sıcak olarak servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.