ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kayısılı Pilav Tarifi Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573436)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:23 PM

Kayısılı Pilav Tarifi Resimli
 


Kayısılı Pilav Tarifi Resimli

Kayısılı Pilav nasıl yapılır
Kayısılı Pilav yapılışı

Kayısılı Pilav Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran Tuz


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi

Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.

Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.

Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.

Pilav pişince ateşten indirin. Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.