ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573430)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:24 PM

Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi
 


Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi

Hindili Bezelyeli Pilav nasıl yapılır
Hindili Bezelyeli Pilav yapılışı
Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi Resimli

Hindili Bezelyeli Pilav Malzemeleri
500 gr hindi eti
1 tutam dereotu
1 su bardağı bezelye
4 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi :
Hindi etini pişene kadar haşlayalım.Taze veya dondurulmuş bezelyeyi 15 dakika haşlayıp süzelim. Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp üzerine incecik doğranmış soğanları ve istediğimiz formda didiklediğimiz hindi etlerini kavurup ayıklayıp yıkadığımız pirinci ilave edelim.İnce şeritler halinde doğranmış kırmızı etli biberi ekleyelim. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavuralım sıcak tavuk veya et suyu tencereye aktaralım. Tuz ve karabiber ekip haşlanmış bezelyeyi ilave edelim. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip 20-25 dakika dinlendirelim. Servis tabağına alıp dere otu ile süsleyip servis edelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.