ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sazak Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573405)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:28 PM

Sazak Pilavı
 


MALZEMELER
100 gr ciğer
3 su bardağı su
4 adet yeşil soğan
bir tutam taze nane
2 su bardağı pirinç
1 çay firıcanı Antep fıstığı
et suyu
tuz. karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda onbeş dakika ıslatın. Bir tencerede yağı eritip. minik minik doğranmış ciğerleri kavurun. Pirinci süzüp. ilave edin. On dakika kavuıun. Doğranmış soğan. nane.fısıtk. tuz ve karabiberi
karıştırın. 3-4 dakika daha kavurup. suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirip. servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.