ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hürrem Sultan Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573402)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:29 PM

Hürrem Sultan Pilavı Tarifi
 


Hürrem Sultan Pilavı Tarifi

Hürrem Sultan Pilavı yapılışı
Hürrem Sultan Pilavı nasıl yapılır
Hürrem Sultan Pilavı Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Gerekli Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç baldo
3 su bardağı tavuksuyu
2 yemek kaşığı yeşil antepfıstığı
1 bardak haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker

Hürrem Sultan Pilavı Tarifi

Bir tencerede tereyağını eritin. Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin.
Yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra ise gevşeyecektir. Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri antepfıstığı ve nohutu ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika önce hızlı sonra yavaş ısıda pişmeye bırakın.
Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapalı aralık olarak dinlendirin ve servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.