![]() |
İyi Bir Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?
Türk kahvesi 3 kez kaynatılır. İlk kaynamadan sonra alınan kısım kahvenin köpük kısmıdır. İkinci kaynatmadan kahvenin tatlı. dolgun tadı elde edilir ve üçüncü kaynama ise kahveye acı tadını almasını sağlar. Bir fincan kahve için dolu bir tatlı kaşığı (7-8 gram) kahve kullanılır. Kahve hazırlanmadan ne kadar önce öğütülürse. o kadar tazeliğini korur. Ateşe koymadan önce cezveye önce kahve ve şeker. sonra bir fincan soğuk su eklenir ve iyice karıştırılır. Az şekerli için 1 küp (2-3 gr). orta için 1.5 küp (4-5 gr) veya şekerli için 3 küp (8-9 gr) şeker kullanılmalıdır. Cezve kısık ateşin üzerine konulur. İlk kabarmadan oluşan köpük cezveden kaşıkla alınıp fincana boşaltılır. Cezve tekrar ateşe konulur ve tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp yarısı kadarı fincana boşaltılır. Kahve üçüncü kez ateşe konur ve yine tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp tamamı fincana konur (kahveyi kaynatmamaya özen gösterin. çünkü kahvenin istenmeyen bir acılık ve su tadı almasına neden olur). 1 lokum ve bir bardak su ile birlikte ikram edilir. Kahve su ile birlikte servis edilir. Sadece kahve tadı alınsın başka tat kalmasın diye kahveden önce su içilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.