![]() |
Menekse Recelinin Yapilisi
Menekşe Reçeli Nasıl Yapılır? - Menekşe Reçeli Tarifi Malzemeler: 100 gram menekşe çiçeğinin taç yaprağı 300 gram toz şeker yarım limonun suyu 1 bardaktan yarım parmak eksik su şeker ve limon suyu Yapılışı: su. şeker ve limon suyu bir tencereye koyulur ve birkaç taşım kaynatılıp koyuca bir şurup haline getirilir. ıncecik kıyılmış menekşenin taç yaprakları ila ve edilir ve ağır ateşte. arada bir karıştırılmak suretiyle kaynatmaya devam edilir. reçel beyazlaşmaya başlar başlamaz indirilir ve kavanoza koyulur. not lezzetli olmasının yanısıra. menekşe reçelinin kanı temizleyici ergenlikten şikayet edenlere çok yararlıdır . idrar verici ve öksürüğü hafifletici etkisi vardır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.