ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Kayisi Recelinin Yapilisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573321)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:56 PM

Bademli Kayisi Recelinin Yapilisi
 



Bademli Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır ? - Bademli Kayısı Reçeli Tarifi

Bademli kayısı reçeli malzemeleri

1 su bardağı tuzsuz badem

1 kg kayısı

4 yemek kaşığı su

1 kg toz şeker


# Bademli kayısı reçeli hazırlanışı

Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.

Kayısıları bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.