![]() |
En Kolay Mantar Salatası Tarifi
MALZEMELER ½ kg kültür mantarı 1 defne yaprağı 2 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Öncelikle mantarları iyice yıkayalım. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencereye içine varsa 1 adet defne yaprağı. 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayalım. Sonra suyunu süzüp. dilerseniz üçe dörde bölelim. Daha sonra haşlanmış mantarları bir servis tabağına alalım. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirelim. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyelim. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. SOSUN TARİFİ Şimdi sosumuzu yapmaya başlayalım. Bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını. tuz ve karabiberi ekleyip. hep beraber çırpalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.