![]() |
Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi (Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler:2 adet ortaboy patlıcan 2 adet ortaboy kabak 10 adet yeşil biber (isteğe göre acı-tatlı) 3 adet orta boy patates Tuz kızartmak için sıvıyağ Domates Sosu için: 2-3 adet iri ve olgun domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı margarin yada tavada kalan sıvıyağ tuz isteğe göre 1 tatlı kaşığı ketçap isteğe göre 1 adet küçük boy soğan (katılacaksa rendelenip sarımsaklarla kavrulacak) Yapılışı: Sos yapımı: Margarini sos tenceresine yada tavaya alın. ince ince kıydınız sarmısakları ekleyin ve kavurun. Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başladığında küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.1 yemek kaşığı ketçap ve tuz ekleyerek domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sos istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Kızartma: Patlıcanları alacalı soyun. ister küp küp isterseniz enine dilimleyin. Kabakların sap kısımlarını kesin ve tamamen soyarak 1’er cm eninde halka halka doğrayın.Yeşil biberler. yıkayıp bıçakla delin. Patatesleri soyup parmak şeklinde dilimleyin.Sıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar. patlıcanlar en son da sonra biberler kızartın.Kızaran sebzelerin üzerine sos gezdirerek ılık olarak servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.