ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Elazığ Usulü Keşkek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=572956)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:50 PM

Elazığ Usulü Keşkek Tarifi
 


Elazığ usulü Keşkek Tarifi

Resimli Elazığ usulü Keşkek tarifi
Elazığ usulü Keşkek nasıl yapılır

2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı aşurelik buğday
250 gr. kavurma veya haşlanmış dil
2 adet soğan
300 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı salça
8 su bardağı su
tuz



Elazığ Usulü Keşkek Tarifi:
Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur. Fasulyeler haşlanır ve süzülür. Soğanlara salça su fasulye buğday ve et katılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişerken sık sık tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır. piştikten sonra servis tabağına alınır. Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.