![]() |
Hünkar Kayığı(Kabak Kayığı) Tarifi
Malzemeler; 5 kabak 2 domates 1 büyük kuru soğan 200 gr. Kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Pul biber Karabiber Tuz Sosu için; 1 su bardağı süt 1 kaşık tereyağı 1 kaşık un Tuz Kaşar peyniri Hazırlanışı;[*]Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.[*]Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.[*]Tepsiye alın çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.[*]Kıyma küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun. Beşamel sos;[*]Unu yağda hafif kavurun karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.[*]Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz... Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.