![]() |
Fırında Peynirli Kabak Tarifi
MALZEMELER 4 Adet Kabak 150 gr Beyaz Peynir 1 Adet Yumurta 1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı ½ Demet Dereotu Kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün. Beyaz peynir ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.