![]() |
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi(Resimli)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler enginar 1 limon yarım su bardağı zeytinyağı asma yaprağı. tuz Dolması için 1 su bardağı pirinç 2 orta boy soğan 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı kuru nane yarım çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar yarım çay kaşığı karabiber 1 kesme şeker yarım limon suyu. tuz. su Yapılışı Pirinci ayıklayıp yıkayıp 10 dakika tuzlu sıcak suda bekletelim. Tencereye yağı alalım fıstıkları katıp kavuralım. hafif renk değiştirmeye başlayınca küçük doğranmış soğanları katalım. sararıncaya kadar kavuralım. Süzdüğümüz pirinci katıp kavurmaya devam edelim. Pirinçler tane tane olunca. yıkayıp süzülmüş kuşüzümlerini. şekeri. tuzu ve suyu katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp hemen tüm baharatları ve yarım limon suyu ilave edip iyice karıştırıp demlenmeye bırakalım. Gerekirse iple saralım. Tencereyi yapraklarıyla kapatıp enginar dolmaları dizelim. Üzerine zeytinyağı. tuz. limon suyu ve su ilave edip dolmalar pişene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.ervis tabağına alalım dereotu ve limon dilimleriyle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.