 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:48 PM |
Evde Mayonez Tarifi
Evde Mayonez Tarifi
Malzemeler
2 yumurta sarısı (çiğ olarak. sadece klasik tarif için) / 1 yumurtanın tamamı (sadece hızlı tarif için)
1.5 su bardağı sıvıyağ.
2 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu.
1 çay kaşığı tuz. çok az karabiber
Hazırlanışı: (30 saniyede hazırlanan hızlı tarif)- Bu tarifte tek değişiklik sadece 1 yumurtanın hem sarısı hem beyazı kullanıyor. Onun dışındaki bütün malzemeler aynen kullanılacak (resimdeki malzemelerin tamamı).
- Ağzı geniş temiz bir cam kavanoza. yumurta. sıvıyağ. tuz. biber. limon suyunu ekleyin.
- El blenderı ile çırpın. Mayoneziniz kullanıma hazırdır. kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına kaldırın. Hazırlanışı: (10 dakikada hazırlanan klasik tarif)
- Cam bir kasede yumurta sarılarını. limon suyunu ve tuzun birazını ilave ederek iyice çırpın.
- Daha sonra yağını neredeyse damla damla ilave edin. Bu arada ara vermeden çok hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin.
- Yağ ve yumurtanın yavaş yavaş katılaşmaya başladığını. renginin hafifçe beyazlamaya başladığını göreceksiniz. Bu mayonezinizin tuttuğu anlamına gelir.
- Bu aşamadan sonra. yağını daha fazla miktarlarda eklemeye başlayın.
- Kalan tuzu da ekleyerek yağı bitirene kadar aynı şekilde devam edin.
- İçinde katkı malzemesi olmadığı için en fazla üç gün içinde tüketmeye çalışın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.