![]() |
Kaparili Makarna Sosu Tarifi-Kaparili Makarna Sosu Yapılışı
Kaparili Makarna Sosu Tarifi-Kaparili Makarna Sosu Yapılışı MALZEMESİ 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı kapari (konserve olarak satılıyor) 1 yemek kaşığı toz ya da taze kıyılmış fesleğen 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin veya yeşil zeytin TARİF Makarnayı haşlayıp. bir kenarda bekletirken bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Yağ kızar kızmaz içine sarmısakları aktaralım ve 1 dakika kadar kızartalım. Hemen üzerine. her birini ikiye bölerek doğradığımız kaparileri ekleyip. 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra da ince dilimlenmiş zeytinlerle beraber fesleğeni de ilave edip. yaklaşık 2-3 dakika sonra sosun altını kapatalım. Sarmısakları sosun içinden çıkarıp. atalım. Öte yandan haşlanan ve süzülen makarnayı bu sosun içine boşaltıp. karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım. Yine rende parmesan ya da eski kaşarı makarnanın üzerine en son aşamada serpiştirebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.