ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571780)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:32 PM

Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı
 


Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı - Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 cay bardagi yogurt
1.5 cay bardagi sivicay
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket Vanilyali seker
4 yemek kasigi Irmik
-yeterince un
250 gramm Ceviz ici
Serbeti icin:3 su bardagi seker
3.5 su bardagi su
yarim limon

Yapılışı:
Bir genis kasenin icine yumurtayi.yogurtu.siviyagi.kabartmatozunu.Vanilyal i sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur.sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur.
Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz..süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir.Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir.
O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir).Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti).serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.