![]() |
Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı
Kalbura Bastı Tarifi - Kalbura Bastı Yapılışı - Kalbura Bastı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 adet yumurta 1 cay bardagi yogurt 1.5 cay bardagi sivicay 1 Paket Kabartmatozu 1 Paket Vanilyali seker 4 yemek kasigi Irmik -yeterince un 250 gramm Ceviz ici Serbeti icin:3 su bardagi seker 3.5 su bardagi su yarim limon Yapılışı: Bir genis kasenin icine yumurtayi.yogurtu.siviyagi.kabartmatozunu.Vanilyal i sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur.sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur. Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz..süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir.Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir. O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir).Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti).serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.